tag:blogger.com,1999:blog-5306592645290014298.post2934952144556740674..comments2015-12-28T02:45:29.357-08:00Comments on Öl & Whisky: Whiskyresan 2013! (Del 1)Markushttp://www.blogger.com/profile/08505347979401650531noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-5306592645290014298.post-76687878023687361152013-05-20T03:09:52.944-07:002013-05-20T03:09:52.944-07:00Hummm... det låter som om du sitter på mycket info...Hummm... det låter som om du sitter på mycket information "Anonym". Det är väldigt ntressant det du beskriver och det är ju så man blir mer nyfiken på underliggande faktorer och vad som kommer hända framöver.<br /><br />Håller med dig Fredde. Känns som om destillerierna måste hålla extremt hög kvalite för att ens ha någon tillsymmesle att överleva med tanke på att den redan existerande whiskyn är lätt tillgänglig till ett relativt lågt pris.Markushttps://www.blogger.com/profile/08505347979401650531noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5306592645290014298.post-23557703992614490642013-05-20T02:56:47.418-07:002013-05-20T02:56:47.418-07:00Anonym15 maj 2013 14:30
Man skulle tex vilja mörk...Anonym15 maj 2013 14:30<br /><br />Man skulle tex vilja mörka pga att man hela tiden ber nya och gamla investerare att stoppa in nya pengar. Att köpa det som ska köpas till ett lite större destilleri(men ändå väldigt litet man jämför med internationella destillerier) kostar ca 18 miljoner. Drift på det blir ca 14-15miljoner om året. Sen måste drickat ligga i 3 - 15 år innan nån vill köpa. Räkna på det flaskpriset och hur stor den förväntade kundkretsen skulle bli. Sen att man skulle vara absolut sist på bollen gör nog det hela lite svårt. Googla tex på Bergslagens Destilleri som trots massor av stöd från kommunen står inför vräkningshot och har fått ett par konkursansökningar på sig de senaste månaderna. Förresten leveranstid på ett par nya pannor är just nu ca 2år. <br />RaderaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5306592645290014298.post-45530810587351412812013-05-19T04:12:29.534-07:002013-05-19T04:12:29.534-07:00Man undrar också lite grann hur många svenska dest...Man undrar också lite grann hur många svenska destillerier vi har plats för här i landet och som på sikt kommer att kunna överleva... <br /><br />Konkurrensen är stentuff och hårdnar och produkterna måste vara jäkligt bra (och helst ännu bättre än vad man brukar köpa) för att man skall vilja återkomma för flera köp av samma märken eller sorter.<br /><br />Med all den info som finns på internet och med den breda tillgängligheten på whisky ifrån "världens alla hörn" som dyker upp så är det lätt att som kund "vända kappan efter vinden" och chanserna är inte många för att kunna ge ett gott första intryck och i kampen om konsumenternas pengar.freddebooshttp://www.freddeboos.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5306592645290014298.post-53421826137753978582013-05-15T14:30:29.626-07:002013-05-15T14:30:29.626-07:00Man skulle tex vilja mörka pga att man hela tiden ...Man skulle tex vilja mörka pga att man hela tiden ber nya och gamla investerare att stoppa in nya pengar. Att köpa det som ska köpas till ett lite större destilleri(men ändå väldigt litet man jämför med internationella destillerier) kostar ca 18 miljoner. Drift på det blir ca 14-15miljoner om året. Sen måste drickat ligga i 3 - 15 år innan nån vill köpa. Räkna på det flaskpriset och hur stor den förväntade kundkretsen skulle bli. Sen att man skulle vara absolut sist på bollen gör nog det hela lite svårt. Googla tex på Bergslagens Destilleri som trots massor av stöd från kommunen står inför vräkningshot och har fått ett par konkursansökningar på sig de senaste månaderna. Förresten leveranstid på ett par nya pannor är just nu ca 2år. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5306592645290014298.post-72379074622862062412013-05-08T01:05:14.066-07:002013-05-08T01:05:14.066-07:00Aj då, det låter inte som någon bra erfarenhet.
Ve...Aj då, det låter inte som någon bra erfarenhet.<br />Vet inte riktigt vilka han haft affärer med tidigare eller sett företagets bokslut, men varför skulle han vilja mörka att pengarna är slut i företaget?<br /><br />Detta kommer ju bara drabba honom själv och Grythyttan Whisky, men visst blir man fundersam över det du skriver om man tänker på hemlighetsmakeriet om vart och när det nya destilleriet ska upprättas.Markushttps://www.blogger.com/profile/08505347979401650531noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5306592645290014298.post-49715091887132843542013-05-07T23:10:23.470-07:002013-05-07T23:10:23.470-07:00De som har de teoretiska och praktiska kunskaperna...De som har de teoretiska och praktiska kunskaperna att tillverka whisky har avskedats pga att bolagets pengar är slut. Innan man stoppar in några pengar i det bolaget bör man tala med folk som har haft affärer med benny tidigare och höra vad de tycker. De kanske är jättepositiva? Hör med dem först hur som helst. slår vad om att han pratade om framgångar och ett jättestort destilleri som ska byggas när som helst :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5306592645290014298.post-83136716047854575862013-05-02T22:20:01.064-07:002013-05-02T22:20:01.064-07:00Håller med! Detta kan blir riktigt bra i whiskyväg...Håller med! Detta kan blir riktigt bra i whiskyväg! <br />Även den guidade turen var intressant och där själva provningen var givande även om den kan förbättras på några punkter... <br /><br />//Amnehärad´s Whisky ClubAmnehärad´s Whisky Clubhttp://www.amneharadswhiskyclub.senoreply@blogger.com