lördag 16 juni 2012

Port Charlotte

Sjuka barn, och sjuk själv senaste veckan :S Blir lite lite av livets goda då.

Sen drog EM-fotbollen igång och tog slut alldeles för fort :(

Kvällen bjuds på ett Port Charlotte prov som legat och väntat alldeles för länge.

Port Charlotte från Bruichladdich distillery, har ju levererat fantastisk whisky de senaste åren där varje årgång bara blivit bättre och bättre.

Nu har jag lyckats komma över ett prov på PC8 från Fredde i AWC och det var verkligen trevligt att prova.Port Charlotte 8 Years (nr 10801) 60,5% 799kr


D: 23, Oj, kraftfullt rökig, kol och torv men med viss elegans och även toner av ljus frukt, kanske lakrits och lätt brända toner av smör och socker. Mjuk och behaglig att lukta på.

S: 24, Mycket smak i flera lager trots den ringa åldern. Givetvis rök som är dominerande, men här kommer även andra smaker som frisk syrlighet, lätt citrus, lakrits, och en skön sötma med rostad malt och honung.
Ligger fint i munnen och är oväntat mjuk för att vara så alkoholstark.

E-S: 23, Röken hänger i men när den ebbar ut kommer lite kryddiga ektoner, och syrlig bitterton, tillsammans med lite smör, och honungstoner, som blandar upp och nyanserar eftersmaken.

B/H: 23, Shit vilken trevlig whisky. Så kraftfull och rökig fast med en sån fin balans och mjuk på något underligt sätt så till och med jag gillar den :) Balanserad men komplex. Riktigt bra virre detta!

Tot: 93p

Köp denna innan den tar slut! Det ska jag göra!

Tack Fredde för ett trevligt prov och en ytterligare ny whiskyupplevelse!


//Markus

1 kommentar:

  1. Varsegod! Personligen tycker jag att denna är RIKTIGT bra och tillhör för mig toppskiktet av rök-whisky som bör smakas nån gång i livet...

    Framför allt för att den innehåller så mycket mer än bara rök och upplevs väldigt mjuk och komplex, trots sina 60,1%! (tål även ett par droppar vatten, hehe) :)

    SvaraRadera