torsdag 21 augusti 2014

Mission Brewery Shipwrecked DIPA

Har sett recensioner på denna men inte provat den förens i somras.
Många lovordar den och självklart när jag fick möjligheten på Monks i Sthlm så var jag tvungen att prova. Dock var det en burk på 1 quart = 0,946352943 liter. Vilket är en alldeles lagom storlek för en öl :)

Mission Shipwrecked Double IPA (nr 88571) 355ml 9,2% 40.40kr/st


Lätt grumligt bärnstensfärgad öl med mustigt stort skum som sätter sig i glaset.

Härlig doft fullproppad med söta exotiska frukter, grape, apriskos, blodapelsin, granatäpple och ett stänk av persika samt en ton av lätt rostad söt malt, lite smörkola.

Smaken är stor! Riktigt stor, saftig och söt tänk er som Multivitamin juice, fullproppad med söta frukter, och ändå på 9,2% och inte ett uns av alkohol. Här finns även en skön besk underton av grape och rivet citronskal.

Eftersmaken är lång och väldigt söt, liksom i smaken massor av härlig frukt men också ett lättare inslag av smörkola och söt mjuk malt. Den hänger i väldigt länge och liksom klibbar i munnen av sötma.

En tokbra öl som måste provas om du inte gjort det, en helt fantastisk kombination av sötma som håller i alkoholen utan att bli stark, fullmatat av sköna fruktiga toner i härlig kombination. Kan rekommenderas att dela med en polare, då denna blir kanske lite för sliskig på sluttampen.

Provade även denna lite senare i somras i flaskvariant, och jag kan lova att den håller helt otroligt bra kvalité! Finns även denna för beställning på Systembolaget, och jag kommer med säkerhet att beställa denna i höst.

9p av 10p = Extremt bra

//Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar