onsdag 10 december 2014

Whiskykalander 7.e och 8.e

Fortsätter att prova whisky. Bjuder på 7.e och 8.e idag.

Arran Machrie Moor CS first edition 2014 58,4%


http://www.whiskyintelligence.com/wp-content/uploads/2014/09/MachrieMoor-CaskStrength-BottleTube.jpgD: 20, Ljust maltig doft med rökiga nyanser av torv och korn vaniljfudge. Här finns även smördeg och lite vanilj, halm och gröna blad. Med ganska mycket vatten kommer en halmig, gräsig doft fram tillsammans med mer frukt.

S: 19, Smaken är ganska kryddig, här kommer lite mer röknyanser, och även lite tång in med lite vaniljfudge i bakgrunden.

E-S: 20, I eftersmaken lyfter sig röken än mer, här finns även mer påtaglig torv och rökt korn. Ganska torr med lite sälta och tjära. Kryddan fortsätter värma hela vägen innan den sakta ebbar ut. Efter en ganska lång stund kommer även krossad kakao in i smaken. Mer kakao med vatten.

B/H: 19, Känns lite ung och rå, med påtaglig krydda. Men har annars ganska trevliga smaker. Med vatten kommer en lite mer fruktig framtoning i framförallt doften.

Tot: 78p


Highland Park Drakkar 40% Tax-Free


http://eshop.excaliburcity.com/imgs/products/datacon/59392_6ab518daba4f0b1c4e99df941c06fb5d_main_large.jpg
D: 22, Djup doft med mörka toner, rostad malt, ektoner, lite blött trä, sherry influenser, med lite läder och mörka frukter som plommon, och även lite läder. Här finns även lite örter och farinsocker. Tycker även det finns nyanser av olivolja och övermogna äpplen, russin och marsipan.

S: 20, Smaken är nyanserad med väl avvägd värmande krydda, lättare sherrytoner med mörka frukter och mörk socker. Även kanderat äpple och skirat smör, och apelsin.

E-S: 19, Här händer det inte så mycket mer, än i smaken, kanske lite mer ektoner, och ett uns av rostade mandlar med ebbar ut ganska snabbt. Blir lite besviken.

B/H: 19, En balanserad whisky utan större komplexitet. Doften lovar ganska gott men redan i smaken levererar den inte så mycket och eftersmaken dör väldigt fort utan att växla upp i nya smaker.

Tot: 80p

//Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar