måndag 20 maj 2013

Bishop Arms i E-tuna

Var under veckan på Marknadskonferens med jobbet i Eskilstuna och hamnade av någon anledning på Bishop Arms som dessutom låg vägg i vägg med vårt hotell :)

Provade en riktigt bra Japanare som förmodligen blir svår att få tag i men var riktigt god.

Kariuzawa 12yo 1995-2008 singel cask#5004, Japanes Wine Cask, out turn186 63%

D: 23, Massiv sötma, tung, knäckig med mörka bär tillsammans med en stor portion russin och dadlar samtidigt som en något blommig karaktär smyger sig fram efter en stund och även mörka druvor och fikon med härliga ektoner och läder.

S: 22, Robust smak med härlig sötma av mörka nästan övermogna bär och druvor, russin och lite knäck men också lite strävare och kryddiga toner.

E-S: 23, Lång lång eftersmak som börjar med druvig och knäckig karaktär, oljig tillsammans med bränt socker och knäck, men också här flera lager av smaker som kryper fram allt efter som. Ektoner, lätt kryddig, blommor, och lite syra och läder.

B/H: 23, Fantastisk bra whisky med flera lager och härligt komplex, viste jag inte att det var vinfat skulle jag direkt gå på att den var en tungt sherrylagrad whisky.

Tot: 91pRiktigt god och intressant whisky som varmt kan rekommenderas till framförallt "sherrylovers" men även till andra som tvivlar lite på vinfatslagringar. Denna är riktigt fin.


Kan även tillägga att några från TPWC var till Gullspång i helgen och deltog på AWC´s whiskyprovning och smaknoteringar kommer upp på bloggen under veckan från den provningen.

//Markus

2 kommentarer:

  1. Kan bekräfta att det var denna som vi pratade om på eventet! (och tack för deltagandet ni som var med ifrån TPWC!) Nu blev jag avundsjuk och förstår att denna var riktigt bra, hehe Gissar också att den som sagt är ganska svårfångad...

    SvaraRadera
  2. Ahh... härligt!
    Tack själva för ett välgenomfört event, det får ni se till att fixa fler gånger, så ska vi plocka med lite fler whiskykamrater från TPWC.

    Ja jag har ännu inte hittat den någonstans...

    SvaraRadera