måndag 30 september 2013

I fredags!

Var jag och några från TPWC upp till Stockholm för att delta på SWF-convention och så klart STHLM Beer & Whisky festival.

Mycket gott provades och jag ska försöka publicera det på bloggen så snart jag kan, så ni vet vad ni ska leta efter och inte.

Har länkat till några sidor med info om vad som kommer på mässan då jag dessvärre inte haft tid att speca det själv i år, ifall ni ska upp till helgen då mässan fortsätter.

Ölsvamels öllista

Symposion whiskylista via Whiskyforum.se

SBWF

Här kommer mina recensioner på några Balvenie jag provade på mässan.

The Balvenie Thirty 30 Years (nr 70850) 47,3% 6399kr


D: 24, Massiv doft med Toffé, vanilj, lättare sherry karaktär med lite torkade bär och druvor, russin och fikon, rostade dadlar, muscovadosocker, bivax, lite nötter och apelsin. Väldigt många lager av dofter… händer något nytt hela tiden man stoppar näsan i den… magiskt. Efter lite värme kommer även gräs, honung och ljungblomster fram.

S: 23, Söt och len smak som bara smälter i munnen, toffé, honung, bivax, lite rostade dadlar, söta fikon, samt lite vanilj och en lätt örtig ton.

E-S: 24, Låååång eftersmak, hänger i länge länge, med smaker som växlar mellan smält smör, fudge, kola med vanilj, dadlar, apelsin, men också ektoner, lite kakao och kaffebönor, örter och honung.

B/H: 24, Fantastisk whisky med en otrolig helhet och komplexitet. Växer hela tider med mer spännande dofter och smaker, efter lite värme kommer bara mer och mer.

Tot: 95p

The Balvenie Tun 1401 Batch No.8 (nr 85613) 50,2% 1899kr


D: 23, Tydlig sherrykaraktär, ganska distinkt med mosade mörka frukter, björnbär, körsbär, dadlar och fikon tillsammans med en knäckig kolaton med fudge och vanilj samt jord och lite nötter.

S: 22, Lätt kryddig med stor portion av oloroso sherry, mörka frukter som russin och dadlar samt olja och krossade körsbärskärnor, val och hasselnötter.

E-S: 23, Lång och intensiv med sherrytoner som russin och dadlar, muscovadosocker, bränd knäck och skirat smör, lite honung och olivolja, kanderad apelsin och nästan lite konjak.

B/H: 23, Komplex smak med karaktär i flera lager, stor och robust men väldigt god.    

Tot: 91p

Skål!

//Markus

2 kommentarer:

  1. The Balvenie Tun 1401 har legat länge på önskelistan och tyvärr så strödde du bara mer salt i såren nu, hehe. Gissar att 30-åringen inte provades blint, eller? :)

    SvaraRadera
  2. Det var två helt fantastiskt bra whiskys. Nää ingen provades blint. Men visst ska jag vara ärlig så var ingen av dem värda sitt respektive pris. Men riktigt underbara att få möjlighet att prova.

    SvaraRadera