måndag 23 september 2013

Öl från Wermlandsbrygghus.

Det var ett mycket trevlig besök på Wermlands brygghus och ett stort tack till Hans Skan med hustru som välkomnade oss och gav oss en guidad tur i bryggeriet.

Vi drog som känt vidare till Red Brick där vi provade först och främst WB-öl. Premiär bryggden fick jag dessvärre inte tag på :(

Men här nedan kommer recensionerna på dessa Lättölen och Alen.

Wermlands brygghus lättöl (ale) 330ml 2,2% 20kr


Härligt fruktig doft med Amarillo, lite aprikos och persika samt en söt och rund maltkaraktär med smörkola och honung.

Smaken är fruktig med aprikos och persika, även lite fläder och gröna blad samt en rund och mjuk smörig maltton.

Eftersmaken levererar en lättare beska med lite grape och citrusskal med lite gräs samt en lätt fruktig och söt smak. Även lite Aprikos och nektarin finns med och som backas upp av en maltig mjuk smak och honung.

Absolut en av de bästa lättöl jag druckit! Saknar bara lite botten i den och stadga annars är den riktigt, riktigt bra. Kanske är kolsyran i absolut minsta laget och kan kännas lite avslagen de sista klunkarna. Dock kommer en mer fruktig ton i doften fram då.

8p av 10p Mycket God!


Wermlands Brygghus Ale 5,4% 330ml ?kr (Släpps på SB i lokalsortimentet Krhamn, Degerfors Karlskoga 1.a oktober, samt i beställnings sortimentet för övriga landet)


Doften är söt och lätt fruktig med malt, sirap och honung i första rummet, men även en lättare frisk fruktig doft i bakgrunden med lite aprikos och nektarin.

Smaken är len och balanserad med fruktighet som ananas och med en rund och mjuk malt samt lite honung.

Eftersmaken är ganska len och mjuk med en lätt beska och med en söt maltbas med smak av lite aprikos och honung, samt ett ganska kort smörigt avslut.

Ganska god öl med en len och mjuk fint balanserad karaktär. Kanske lite för "Alldaglig" för min smak men smakar inte dåligt på något sätt. Utan det känns att det är ett hantverk.

6p av 10p Ganska God


//Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar