måndag 22 december 2014

Whiskykalender 17.e och 18.e

Här kommer det mera provade whisky.

Nikka from the Barrel (nr 551) 51,4% 379kr (OBS! 500ml flaska)

http://cdn1.masterofmalt.com/whiskies/p-2813/nikka-from-the-barrel-whisky.jpg
D: 20, Ganska satt doft med päron, och aprikos, även en ganska tydligt maltig doft och ektoner. Här kommer även en viss blommig doft fram samt marsipan. Lyfter upp en lätt rökstrimma med vatten.

S: 19, Lite platt smak med malt, honung, torkade aprikoser, apelsin och marsipan.

E-S: 20, Här kommer mer tydlig fatkaraktär, lite krydda, tillsammans med en lätt strimma rök och torkad frukt doppad i honung.

B/H: 20, Förhållande vis enkel och ganska jämn whisky, men det känns hela tiden som om det saknas något. Finns en viss komplexitet som jag inte riktigt får fram, inte ens med vatten.

Tot: 79pBowmore 16yo Vintage 1989-2005 Bourbon Cask 51,8%


D: 22, Ojoj en massiv vanilj och whiskyfudge doft sprider sig direkt när jag häller upp i glaset. En lätt rökig ton, med fatkaraktär samt smörkola ljung o honung kryper fram tillsammans med lite viol och päron.

S: 21, Smaken bjuder först på en lättare kryddighet med peppar, mer rök här än i doften. Här finns även vanilj, honung, smörkola.

E-S: 21, En lätt torr fatkaraktär med torv fuktig vedröks smak med malt och lite viol. Även rostade nötter och kokta päron samt vanilj och kola och salt.

B/H: 22, trevlig och generös whisky med intressant komplexitet.  blir lite för kryddig och salt och hade kanske gjort gott med mer rök.

Tot: 86p


//Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar