tisdag 9 september 2014

Port Charlotte Private Cask#1193 62,8%

Fick en flaska med en "slatt" kvar ifrån min arbetskamrat Jouni.
Detta är från hans egna fat av Port Charlotte, och ska bli mycket spännande att prova.


Port Charlotte (Private Cask) 2002-2013 10yo Cask#1193 dist:8 nov 2002 bott:10 apr 2013 1 av 222-flaskor 62,8%


D: 21, Smörig doft, tydlig vanilj, smördeg med inslag av lätt rök, rivet apelsinskal, honung och nötter. Med lite vatten kommer en ljus kolaton fram. med mer vatten kommer mer rökton fram.

S: 20, Smaken är fruktig med inslag av apelsin, och citrus, även vanilj och peppar, ganska långt bak finns en rökton med samt lite sträv torv. Med ganska mycket vatten kommer rök framträda mer, samt kryddan lätta och bli mer oljig.

E-S: 20, Här kommer det en större rökpuff med lite jordig torv, viss oljighet och även en viss kryddig ton av peppar och av rostade nötter lite honung och vanilj.

B/H: 21, Lite spretig och vass whisky men ändå med en spännande komplexitet som gör mig nyfiken på mer. Dock ganska långt ifrån PC´s ordinarie buteljeringar. Spännande att laborera med vatten lite mer kolaton, mer vatten mer rök.

Tot: 82p

Helt klart en intressant whisky, men håller dessvärre inte riktigt samma klass som de officiella buteljeringarna, kanske att man behöver laborera mer med vatten mängden för att få till den där exceptionella smaken och doften?

//Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar