onsdag 8 oktober 2014

Laphroaig 12yo Special 48%

Detta prov kommer också från SWF-convention och mina underbara kamrater i TPWC.
De smugglade ut dessa prover till mig i små "parfymflaskor" från Laphroaigmontern, mycket kreativt och omtänksamt måste jag erkänna... jag blev även rörd på riktigt :)

Laphroaig 12yo Special 48%


D: 23, Tung oljig doft med torvrök, blöt aska och tjära, tjärpastiller, salt och tång, men också en underton av ektoner, lite lätt rostad, blött trä och sherry och örter?

S: 22, Smaken är torvig och tjärig med viss ton av rök och aska. Men den är också lite söt med mörk frukt, lite kola och ektoner, lätt rostad med mandlar och nötter, samt en lite kryddig ton.

E-S: 23, Mjuk och fin eftersmak som lägger sig med en söt kolasmak i hela munnen för att sedan övergå med lite trevliga ektoner, krossade körsbärskärnor, och torkad frukt samt salt. Här finns en hinna av rök, fint nyanserad med ett stänk tjära och tång och kanske även lite söta dadlar.

B/H: 23 Mycket trevlig whisky som jag gärna vill ha mer av, härlig komplaxitet med lager att utforska is maker, men likväl i fin balans genom hela whiskyn.

Tot: 91p

//Markus

4 kommentarer:

 1. Ryktet säger att Laphroaig har ett helt gäng (6-7 st) olika sorter på gång... gissar att denna kanske tillhör någon av dessa. Med 91p verkar den ju helt klart högintressant! :)

  SvaraRadera
 2. Där ser man... 6-7 sorter på G. Hoppas ryktet stämmer, kan bli riktigt intressant saker alltså.

  Ja denna var viktigt bra.

  SvaraRadera
 3. Fick tag på en via bolaget igår, 820 flaskor som gick åt på några minuter!! Ser fram imot att få testa denna lite bättre igen.

  SvaraRadera
 4. Ahh... va gött att du fick tag i en!
  Du säger väll till när du öppnar, så jag vet när jag ska komma hem till dig ;)

  SvaraRadera