söndag 5 oktober 2014

Svenska bryggerier

Jag går på två Svenska bryggare denna kväll en från MR. Mohawk och den andra från Värmdö.
Denna gången var det verkligen deras IPA som skickades och inte deras Premium Lager ;) 

Mohawk Pale Ale (nr 89255) 5,8% 26,20kr


Bärnstensfärgad öl med stora klibbiga bubblor

Doften är frisk med tydlig ton av frukter, som aprikos, citrus, grape och apelsin. Även lite gräs och kåda, och en söt maltig lätt brödig ton. Finns även en lite unken ton av plåttank.

Smaken är skönt frisk med fruktiga toner som nyanseras av en robust maltig kropp med lätt rostade och brödiga samt lätt knäckiga toner.

Eftersmaken är också ganska nyanserad med malt i första rummet med knäck och vörtbröd, men det finns även en skön fruktig beska som följer med.

En trevlig öl men en liten besvikelse med tanke på att deras Extra IPA är eller rättare sagt var så pass bra en gång i tiden och de har ännu inte kommit upp i den härliga standarden efter de bytte bryggeri.

7p av 10p = God


Värmdö Bryggeri India Pale Ale (nr 89090) 5,7% 23,70kr


http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?searchquery=v%c3%a4rmd%c3%b6&sortfield=Default&sortdirection=Ascending&hitsoffset=0&page=1&searchview=All&groupfiltersheader=Default&artikelId=732108&varuNr=89090&filters=searchquery%2cOrdentligt skummig öl med små ettriga bubblor.

Doften har en lätt fruktig karaktär med inslag av fläder och omogen grape tillsammans med ljus frukt som persika samt en mjuk maltkropp med kola, och en liten jästton.

Smaken är lite lam för att vara en IPA kan jag tycka. Ganska lätt och fräsch med inslag av ingefära, fläder och citrus med en botten av söt ljus malt.

Eftersmaken är likväl lite anonym med inslag av söt malt, kola samt fläder och aprikos. Finns även med en lite samka av jäst.

En ganska anonym öl som saknar karaktär och tyngd för att vara en IPA. Smakar inte dåligt med söker man lite krut så är detta en lättare besvikelse.

6p av 10p = Ganska god

//Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar