söndag 8 januari 2012

Ardbeg: Alligator V/S Corryvreckan

Har druckit dessa en tid och nu blev det dags att köra dessa två emot varandra.

Ardbeg Alligator som fortfarande finns kvar i det tillfälliga sortimentet och Ardbeg Corryvreckan som finns i sortimentet garanterat till april 2012.

Ardbeg Alligator (nr 10426) 51,2% 799kr

Doft: 22, Tydlig torv, viss frukt med tropiska inslag, sot, kol, “ardbegrök”  lite kola, lätt vanilj. 

Smak: 22, Rök, torv, kola, vanilj, fruktig med lite krydda.

E-Smak: 21, Lite krydda, bra och jämn vanilj med rök följer med.
 
Balans/Helhet: 22, Jämn och tung, med bra bett och trydliga inslag av torvrök och vanilj med lite fräshare inslag av frukt. Betydligt bättre än Commit´e releasen, och den kraftiga vitpeppar tonen är så gott som borta.
   
Tot:  87p
Doft: 24p Komplex, stor, mycket rök, lite sälta o frisk citrus. Tydlig ek-karaktär. Wohoo!!! Vilken doft så stor och rik, tar dock en stund att komma igenom alla dofter men väl igenom är det bland det bästa jag känt.

Smak: 23p Stor, varm, men ändå lite sälta och syrlighet som friskar till i det stora rökhavet.

Eftersmak: 23p Lite brännande hög alkoholhalt, men annars en väldigt komplex, stor torv och rök smak. Ektoner, Otroligt låååång!

Balans/Helhet: 24p Ardbeg i sitt esse, klart den bästa av deras buteljer jag smakat hittills. Väldigt stor och komplex, med mycket rök, men ändå väldigt elegant och balanserad med citrus, syrlighet och lite sälta. UNDERBAR Whisky!

Totalpoäng: 94p


Passa på och köp dem medan de finns kvar!
Har du redan en flaska av varje köp några till ;)

//Markus

2 kommentarer:

  1. Corryvreckan är den bästa Ardbegen, tätt följt av uigeadailen, supernovan samt den mycket trevliga TEN som ej går av för hackor den heller...! :) Alligatorn var en liten besvikelse faktiskt då i alla fall jag hade förväntat mig ännu lite mer “ardbegrök”. Dock ändå köpvärd, till skillnad mot Blasdan. //Fredde

    SvaraRadera
  2. Jepp håller med dig Fredde. Corryn är fantastisk!
    Ugglan riktigt bra den med, sen vill jag gärna byta plats på Ten och Blasdan :) och Supernovan spelar inte i samma division i min gom :)

    //Markus

    SvaraRadera