söndag 22 januari 2012

Sjukstuga...

Ja så blir det ibland...
Hade sett fram emot några blindprover att testa och njuta av, men istället fick jag ligga ner bäddad och springa på toa... "Babianarsle med Rektaltömning" :P

Men nu ät jag bättre och kommer ge proverna en chans i veckan istället.

Bjuder istället på några gamla smaknoteringar från tidigare prover som kan vara värt att leta reda på och smaka på för er.

Clynelish 17yo Distillers Edition 1992 46%

Doft: 23, Tydligt fruktig, päron el aprikos, lätt torvig. Väldigt inbjudande

Smak: 22, Bra balans, rund, trevlig torv, fruktigt, kanske lite choklad ton i bakgrunden.

E-Smak: 23, Rostad, lätt torv, söt, ganska lång och saftig. Väldigt gentil och nyanserad

Balans/Helhet: 23, Den här virren levererar det den utlovar från doft till smak. Otroligt balanserad, och inbjudande till mer.

Tot: 91pLagavulin16yo Distillers Edition 2010 43%

Doft: 22, Överraskande söt & fruktig, tillsammans med viss rökt torv och tjära, men inte alls överdrivet. Känner en uns av anis. Mjuk och angenäm helhet, försvinner dock lite för fort.

Smak: 23, Första intrycket är en skön sherry sötma, med inslag av torkad frukt. Ganska snabbt kommer rökton ikapp med ton av finska tjärpastiller, och honung och fat.

E-Smak: 22,Röken hänger i och torvtonen tar över mer, men den överraskande sötman följer med. Får smak av aprikos och kakao?

Balans/Helhet: 21, Mjuk och välbalanserad whisky, och en helt klart överraskande och angenäm sötma. Dock får jag lite känsla av att sherrytonen och torvröken tar ut varandra lite desto längre ner i glaset jag kommer.


Tot: 88p

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar