lördag 14 januari 2012

Lite prov.

I fredags provade jag en Romlagrad Caol Ila hos min gode vän Mattias.

Caol Ila 13yo 1997 Jamaican Rum Finish casknr: 93242/93244, 43% Chieftains

Blankt Guldfärgad

Doft: 22, Det första som slår emot mig är en tydligt rökig doft, med torv och massor av tobak efter en stund dämpas dessa och blandar sig med en fruktig doft, med ljusa tropiska frukter och vanilj som ger en fräsch känsla,  samtidigt som tobakstonen håller kvar "botten" i doften.
Smak: 20, Trivsam smak, med rök, citrus, vanilj, lätt kryddighet och lite fruktig med lite lite tobaks inslag.
E-Smak: 20, Helt ok, medium lång, med en rökton som kommer fram mer med lite kryddigare inslag, samtidigt som frukterna och vaniljen ebbar ut. På sluttampen kommer lite tobak fram igen.
Balans/Helhet: 21, En bra whisky, lite intressant inslag med tobaken som inte är helt vanligt, men kombinationen var helt ok. Lite trist att röken och tobaks inslagen försvann så snabbt efter whiskyn blev uppslagen i glaset det var en spännande kombination med frukten.

Tot: 83p

Tack Mattias, riktigt kul att du "snöat in" på Romfatslagringar. Då får jag ju prova så mycket skojiga sorter ;)

Lördagen bjöd på ett Blindprov från Fredde i AWC.

Blindprov Fredde.

Guldfärgad whisky

Doft: 20, Pomerans, ljusa frukter, nötig, fudge, vanilj. Lite lam i tonerna... lätt fruktighet, apelsin, och citrus
Smak: 23, Ganska len och mjuk smak. Lite örter, blommig ton med nötter, kola, fudge, vanilj som blandar sig med en liten underliggande torvton.
E-smak: 20, Blir lite kryddigare här men lägger sig ganska snabbt och övergår i trevliga ektoner, pomerans, och ett uns av torv och rök. Lite i kortaste laget.
Balans/Helhet: 21, En välbalanserad och mjuk whisky. Känns ganska elegant och trivsam. Saknar dock lite längd och komplexitet


Tot: 84p

Tack Fredde för en trevlig whisky. Nu är jag bra nyfiken på vad det var för något. Den gjorde sig väldigt bra i min gom. Ville inte riktigt svälja den ;)
Jag är inne på Glengoyne, kanske 10-12år 40%?

//Markus

2 kommentarer:

 1. Kul att du gillade den för det gjorde också vi i AWC då detta var samples-whiskyn vi hade i vår senaste "hemliga" provomgång...

  Engelbrekt 10 Years (malt) 40%, (nr 514) 329 kr

  http://www.whisky.comlu.com/samples.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ahhh... där ser man. Kul. Ja den var schyst :-)

   //Markus

   Radera