torsdag 4 juli 2013

Ardbeg´s hyllning till torvmossarna på Islay

Fick tag i en flaska tillslut, inte helt enkelt men det löste sig.
Min kära chef köpte med en pava från butik :)
Hysteri och magnifik marknadsföring som vanligt när Ardbeg släpper något nytt.
Många har redan lovordat denna så förväntningarna är höga.

Ardbeg Ardbog (nr 11002) 52,1% 799kr


ardbog-1-454x600D: 23, Ordentligt torvigt rökig doft med tång och havsdoft, charkuterier, sot, tjära och mörka druvor och bär, men även en viss citruston som blandar sig med robusta ektoner och apelsinskal.

S: 22, Smaken är kraftfull med krydda och rök, oljig och massivt torvig, här finns också ett sötare inslag av mörka torakade frukter och bär.

E-S: 23, Söt rökighet med torr torv och lite kakao, russin och lite tobak, ganska lång eftersmak som även ektoner och viss kryddighet finns med i. En lätt citruston med apelsinskal.

B/H: 22, En rejäl och kraftfull whisky med kraft och karaktär. Tydligt rökig och torvig med inslag av sötare toner av mörka frukter och bär. Överraskande bra Ardbeg, lite för kryddiga toner för att verkligen nå toppen. Kryddan lugnar sig dock något med vatten likväl rökigheten och ger mer fruktiga och bäriga inslag med romrussin, kanel och smörkola.

Tot: 90p

//Markus

2 kommentarer:

  1. En mycket god whisky med många härliga nyanser att fördjupa sig i! God och bra röksamk men lite mer och¨något djupare sherrynyans hade varit önskvärt, det ytterst lilla jag ännu hunnit smaka på den. Bra men inte bäst var min direkta upplevelse men där det ska bli skoj att få smaka på den lite mer, inom snar framtid! :)

    SvaraRadera
  2. Håller med dig i mycket Fredde. Jag gillar denna och ska bli intressant o fördjupa sig i den fler gånger. Känns som den har bra potential o mer att ge.

    SvaraRadera