fredag 10 februari 2012

Äntligen provning!

Äntligen friskare och tid med lite whiskyprover.

Först ut blir ett prov från Sample of Whisky #3. Mattias L som är bidragsgivare denna tredje omgång.

Sample of Whisky #3

Guldfärgad och blank.

D: 22, Oj, stor doft, väldigt fruktig, äpplen, citrus, pomerans, blommig, vanilj, lite rostad doft.

S: 20, Ganska söt, lätt kryddig, äpplen, pomerans, citrus, ektoner något sträv och lite träig och sälta.

E-S: 19, Blir lite kryddigare och örtig och gräsig i eftersmaken, lätt maltighet, och lite brända toner kryper fram. kanske lite kaffe, eller mörk choklad, tillsammans med den lite sura och träiga tonen.

B/H: 20, Trivsam och bra balanserad whisky, känns dock lite skarp i citrustonen och ektonerna som gör den lite sur och träig. Med vatten kommer mer frisk citrus fram och den blir lite mer nyanserad i kryddigheten. 2-3p till.

Tot: 81p

Shit nu ska man gissa på vad detta är för något med :/
Mycket mycket svårt. Men jag är inne lite på Glen Grant eller skulle också kunna vara någon Lowland whisky, kanske Auchentoshan. Men jag går på Glen Grant 16yo


Sedan måste jag även prova en skvätt av ett annat prov även det från Mattias L, som även är en nyhet på Systembolaget från den 1.a februari.


Ljus rödaktig bärnstensfärg

D: 22, Stor och tydlig doft, vinös, söt, mosade druvor, ektoner, söt malt. Lite mörkare brända toner i bakgrunden. Annorlunda, dock lite "ihålig" och inte så komplex.

S: 20, Tydligt vinös smak, ganska kryddig, med mycket syra, fin sötma och värmande, kakao.

E-S: 21, Söt, maltig, mörk choklad, kakao, lite brända toner, ett uns av torv och kanske lite lite rök, och druvsyran följer med hela vägen vilket jag inte är helt nöjd med.

B/H: 21, Trevlig whisky, med annorlunda doft och smak. Ha tagit med sig en hel del "druva" från Amaronefaten på gott och ont skulle önska att syran var mer balanserad och att malten blev lite mer talande. Saknar även lite "botten" i den. Men det är en intressant utveckling av slutlagring och den mjuknar med vatten, kanske 1-2p till.

Tot: 84p


Allt för ikväll!
//Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar