lördag 11 februari 2012

Öl och Whisky v/s Melodifestivalen...

... ja svaret är ganska enkelt för mig.
Mer öl och mer whisky så man står ut att TV.n står på och sambon kollar.

Först ut var två öl.


Sierra Nevada Celebration Ale 2011 (nr 11036) 6,8% 27.90kr


Oj!? Möts av en riktigt stor och frisk doft av humle när jag slår upp ölen i glaset.
Massor av citrus, och grape tillsammans med viss malt, sötma, kanel och vanilj.

Smaken är trevlig och väl balanserad med skön sötma och inslag av lite krydda och massor av bitter och citrus med grape.

Dock håller den inte i sig så länge utan man får fylla på med en ny klunk ;)

Det är en riktigt trevlig öl som det helt klart får bli fler av, och med den lite kryddiga kaneltonen och fräscha doften passar den perfekt som "vinteröl"

8p = Mycket God.
First Frontier IPA 7,1% från Danska "To Øl"


 Stort mustigt skum.

Stor humledoft, med malt som blandar sig med grape, enbär, blodapelsin, lite jäst och en lite träig doft som jag inte kommer åt riktigt.

Trevligt balanserad smak, mjuk och len dock lite syrlig och med lite jäst och saknar ett riktigt bett.
Men har smaker av fin maltsötma, citrus, beska och enbär.

God öl med karaktär och fin balans, önskar kanske att det återfanns lite mer av humlesmakerna i den för att fräscha upp den lite till och få lite mer bett.

Men det räcker till hela 7p = God!
Fanns det fler att få tag i skulle jag köpa på mig en bunt.Sist ut ett trevligt whiskyprov.

Port Ellen 27yo 1983-2010 50%, Sherry butt #6836 Old Malt Cask, Douglas Laing

D: 24, Söt sherrydoft, med tydlig torv och lite rökt "islay malt". Den söta rökdoften växer till sig för varje minut som den luftas. Nu kommer även lite toner av tång, hav och citrus fram. Samtidigt som det också kryper fram en lite mer kola doft med lätt vanilj.

S: 22, Ganska söt smak, lätt kryddig, med lite örter, tång, torv och citrus med en söt rökt malt tränger sig fram i bakgrunden. Även en lättare kolaton gör sig påmind tillsammans med söt sherry som övergår i lite torrare variant. Lite sur och torr ekton som övergår i eftersmaken.

E-S: 24, Lååång och behaglig, förutom den första lite sura ektonen (träig), något kryddig och med mer torv som blandas med mer tydlig sherry och lite lättare brända toner av mörkt socker och mörk kola och lite sälta. Efter en stund gör sig torven och röken mer påmind och man kommer inte riktigt ihåg hur smaken startade... mycket intressant!

B/H: 24, Mycket komplex och välgjord whisky som tar sin tid att gå igenom. Den skiftar lite under resans gång och bjuder på lite olika toner men som ändå återfinns i whiskyn hela tiden men förstärks vid vissa tidpunkter. Enda som tar ner den lite är den lite "för" sura smaken av ek med citrus. Annars är det absolut en KANON virre!

Tot: 94p


Öl och Whisky - Melodifestivalen 3-0!

//Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar