fredag 24 februari 2012

Whiskyprover!

Åhh va gôtt!
Fick igår en bunt whiskyprover från vännerna i AWC och Roffe.

Börjar med två prover från Roffe.


Bruichladdich Infinity Edition 3.1 (nr 10800) 50% 599kr


D: 21, Möts först av en lättare sherryton, fino? Fruktig, lite smörig kola, något brända toner, lite lätt vanilj, ett uns av rök och lite halm/gräs.

S: 19, Söt malt, med betydligt kryddig smak, chili, lite kolaton, lätt vanilj, och sherry, körsbär, fruktig.

E-S: 19, Mycket kryddig, stark chili, viss citruston, apelsin, och bränt socker, lite besk och lite torv. Den är ganska lång och påtaglig men inte helt behaglig med den påträngande chilikryddan. Lite mörk kakao kryper fram när kryddan har lagt sig.

B/H: 19, En ok whisky, med en trevliga och inbjudande doft än smaken, och den distinkta chilikryddan och styrkan blir för mycket för mig. Gör sig inte mycket bättre med vatten heller dessvärre :(


Tot: 78p


Bruichladdich 15yo 2nd Edition 46% (ej tillgänglig i SB´s sortiment)

D: 21, Lite svår fångad, inte så distinkt till en början. Sedan kommer söta toner fram i form av vanilj, kola, fudge, nötter och gräs.

S: 19, Mjuk söt malt, med lite lätta fruktiga inslag tillsammans med mer betydande kolaton, fudge, örter och gräs, med lite torv.

E-S: 20, Något kryddig, mer mörka inslag här i from av bränt socker, ektoner, lite torr, sedan kommer mer gräsiga toner med örter. Den avslutas sen med en kolaton igen med mörk choklad långt långt bak.

B/H: 20, Lite anonym whisky som har en väldigt fin balans och är ganska jämn genom hela och är mjuk och fin. Kan dock sakna lite karaktär på den, inget som direkt sticker ut eller bryter av. Men gott var det!

Tot: 80p


Imorgon blir det två nya prover varav ett blindprov från Fredde i AWC.
Det kommer bli riktigt spännande.

//Markus

2 kommentarer:

  1. Infinity var tyvärr en liten besvikelse för egen del... Hade själv förväntat mig lite mer av denna faktiskt.

    SvaraRadera
  2. Kan förstå det Fredde. Den var lite medioker. Finns betydligt bättre "Laddies"

    //Markus

    SvaraRadera