onsdag 8 januari 2014

KINL Brewery

Så har man äntligen fått smaka på en arbetskamrat och hans brors hemmabryggder.
Spännande och faktiskt ett bra resultat.

Kul att så många har börjat med hembryggning, det sätter ju lite extra färg på tillvaron samt lite extra press på mikrobryggerierna att leverera kvalité.

KINL 2nd trial APA 2013 5%

Härligt fräsch doft med frukter och humle, här blandas det friskt med citrus, grape och apelsin tillsammans med granskott och nysågad ved.

Smaken är likväl frisk och söt med inslag av grape och citrus men även viss sötma likt apelsin och kåda.

Eftersmaken är fortsatt frisk med betydande citrus och något mer balanserad beska, men även här finns en skön fruktsötma kvar hela vägen. Kanske lite kort och något sträv.

En fräsch och trevlig öl! Ser gärna mer av den i framtiden men Cascade och Chinook gör sig väldigt bra i denna. Lite finslipning med malten och kanske något mer sötma i den så är det toppklass.

7p av 10p = God



KINL Debut IPA 2013 5,5%

Härlig doft med Amarillo och nysågad gran, skön doft som blandas med en lättare maltkropp och lite blodapelsin och söt malt.

Smaken går igen i doften och är härligt fruktig med inslag av citrus, kåda, granskott och skön sötma av malt och apelsin.

Eftersmaken är ganska lång och har en ihållande skön beska med grape och citrus, samtidigt som den runda söta malten blandas med söta och juiceiga apelsintoner.

Riktigt bra öl! Kul att den verkligen levererar hela vägen med bra doft och ihållande smak, samtidigt som ni lyckats få bort jäst-tonen. Skulle lätt köpa den om den fanns på marknaden.

8p av 10p = Mycket God


Tack Niklas med bror för två välgjorda öl och trevlig smakupplevelse.
Tar gärna emot fler smakprov från er i framtiden!


//Markus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar