torsdag 9 februari 2012

Magsjuka...

FYFAN!!!
Hela förra veckan gick åt att ta hand om familjen och mig själv då vi genomgick en släng av vinterkräksjukan.

Där av blev det inga provningar :(

Men nu är jag på benen igen och har ett helt gäng med prover som väntar på mig.
Jag bjussar därför på en tidigare provad combat mellan Springbanks Vintaget 1997 batch#1 och 2

Springbank Vintage 1997 10yo Batch#1 55,2%


D: 23, Fino sherry, mörka fruktigt, ektoner, vanilj, lätt rök och viss torv tillsammans med ett uns av torv.

S: 20, Kryddig, lite pepprig, vanilj, viss frukt. En lättare rök ton, och sälta.

E-S: 20, Är ganska lång, och mer rök kommer till här, fortfarande ganska kryddig, men övergår sedan i mer mörka frukt toner, lite mörk chilli choklad, och ektoner med torv.

B/H: 21, En trevlig whisky med karaktär, blir lite för kryddig dock men mjuknar med vatten efter en stund. Mycket trevlig doft som jag vill lukta länge på.


Tot: 84p




Springbank Vintage 1997 12yo Batch#2 54,9%

D: 21, Stor & robust, tydlig torv, något rök, lite russin. Komplex, svår genomtränglig, vanilj, viss syrlighet, citrus.

S: 21, Stor kropp, oljig, rök träder fram mer tydligt, torv. ektoner, maltsötma dolt i bakgrunden, Kakao.

E-S: 22, Ganska lång & stor, men inte så explosiv, utan ganska len, bra balans med torv, och sötman Kakao? Nästan lite mint ton. Komplex,tjock.

B/H: 22, Mycket komplex och intressant virre, stor och tung, med massa smaker dolt under torven. kanske skulle behöva ligga till sig några år till för att få upp sötman mer. Skadar heller inte att vattnas lite.


Tot: 86p



//Markus

1 kommentar:

  1. Drick mer rök(!)whisky så ska du se att du klarar dig bättre... ;) Fast Springbank är ju oftast en genomtrevlig upplevelse och alltid kul att prova!

    SvaraRadera