måndag 28 oktober 2013

Blindprov från Fredde

Då var det äntligen dags att sätta näsan i detta spännande Bonusprov som jag fick av Fredde redan vid förra omgången av SOW.

Blindprov från Fredde

D: 22, Söt doft med kola, toffe även lite honung, och ljung, en lätt blommighet, lite blöta ektoner lätt torv och en fruktig underton och vanilj, med en lätt strimma av rök.

S: 20, Lätt kryddig smak med lite torvigt inslag med söt malt och toffe, vanilj och lätt fruktig ton.

E-S: 21, Värmande och lite torr eftersmak med ektoner, kakao, knäck och krossad kaffeböna, även här finns en lätt fruktighet i bakgrunden samt en citruston.

B/H: 20, Har lite svårt att få denna whisky "på plats" doftar trevlig men är lite skarp och anonym i smaken samtidigt som det finns något som tilltalar mig.

Tot: 83p

Är inne på en Speyside, gick mot BenRiach först men drar mig mer och mer mot Mortlach, tycker doften påminner mig mycket om deras destillat, men man vet ju aldrig... samtidigt som Mortlach brukar vara lite kluriga tills man druckit ur flaskan... då saknar man den och vill ha en ny :)

Tack Fredde för ytterligare ett spännande prov från dig.

//Markus

2 kommentarer:

 1. Whiskyn i flaskan var en WM Cadenhead Creations 21, Vatted Islay, 46% - En blendedwhisky med innehåll ifrån både Ardbeg, Bowmore och Caol Ila.

  SvaraRadera
 2. Ahh... nice Fredde. Den var oväntad :)
  Hade helt fel kan man säga, både vatted malt och Islay :)
  men den smakade bra.

  Tack åter igen Fredde.

  SvaraRadera